Update!!!

Jag ber om ursäkt för mitt dåliga bloggande de senaste veckorna, men jag har mina anledningar. Skolan har aldrig varit min grej och jag har slarvat mig igenom det mesta men för några veckor sedan så bestämde jag mig för att skärpa till mig och ta tag i skolan.
Jag har legat efter med mycket och eftersom jag har några kurser som slutar nu till jul så har det varit superstressigt att ta igen alla inlämningar och göra alla prov jag missat på så kort tid. Men nu har jag bara en inlämning kvar så det känns jätteskönt! :)

Några av er har varit oroliga att jag ska sluta med bloggandet men det ska jag inte! bloggen ligger i stort intresse för mig och utan den skulle vardagen bli tråkigare. Men jag kommer inte börja skriva till fullo här på bloggen förens den 1 januari, jag ger mig själv en liten julbreak från både bloggen och skolan för jag tycker att jag förtjänar det:)
DOCK så kommer jag förhoppningsvis skriva något litet inlägg varje dag tills dess (förutom julafton^^) Men sålänge vill jag bara säga god jul och gott nytt år och tacka alla mina fina bloggläsare för att ni läser min blogg och får mig att vilja fortsätta blogga:)

Nu ska det färgas!


fredagens party sminkning


Gör din egna hårspray

Jag såg en video på youtube idag där en tjej visar hur man kan göra sin egna
hårspray genom att använda endast vatten och socker. Jag lägger in videoklippet i
detta inlägg men jag tänkte att jag kunde skriva receptet på svenska eftersom
videon är på engelska ;)

Du behöver 1msk Socker  1,2dl vatten och en tom sprayflaska (finns att köpa på åhlens för ca 20 kr)

Gör såhär:

koka upp vattnet och tillsätt sedan sockret och rör om. Häll sedan över blandningen i
sprayflaskan och ställ den i kylen så att den kyls ner
 (när du inte använder den så ska den förvaras i kylen).
Denna blandning håller i ungefär en vecka men om du vill att den ska hålla en
 vecka till så kan du faktiskt tillsätta några droppar vodka^^ inte för mycket bara eftersom alcohol torkar ut håret.


Hårprodukter och i vilken ordning ska de användas?

Hur (i vilken ordning) ska man använda produkter som man tvättar/behandlar håret med (shampo, hårinpackning, balsam och leave in balsam)
                           

1. Det första man använder (vilket ni troligtvis redan vet) är shampo. Shampo är till för att avlägsna smuts och olika hårstylingprodukter man använt som sitter kvar i håret.
                           

2. Om man använder sig av hårinpackning så ska den användas efter shamponeringen. Inpackningen öppnar upp hårstrået och behandlar på djupet. Ha i hårinpackningen minst i några minuter (brukar stå på förpackningen hur länge den bör användas, men du brukar kunna ha i den allt ifrån några minuter till några timmar).

3. Efter hårinpackningen så är det dags för balsam. Balsamet fungerar som en avslutning på behandlingen från hårinpackningen eftersom den stänger igen hårstrået och gör det då mindre flygit sen när det torkar.

4. Det du ska använda sist är leave in balsam(det är absolut inget måste!). Leave in betyder 'lämna i' och det du gör är att handdukstorka håret och sedan ta ytterst lite leave in balsam som du masserar in i håret. Detta ska lämnas i och dvs inte sköljas ur.

                          

                           Lycka till!

Jag klippte min egna lugg!

               Och jag blev riktigt nöjd faktiskt^^

               Före:
              

               Efter:
              

               Kolla in den här videon om ni undrar hur jag gjorde:) :


Hemma från ullared!

Jag kom faktiskt hem för ca 2 timmar sedan men har precis packat upp allt! jag ska ta lite bilder och lägga upp imorgon och visa vad jag köpt osv^^ :) men nu ska jag sova, är helt slut!

sov gott alla! kraaam.....

Min favorit vardags-sminkning!

När jag hade frågestund för ett tag sedan så var det en som undrade hur min sminkning såg ut en vanlig vardag. Oftast så har jag olika sminkningar så ofta jag kan då jag tycker det är väldigt kul att hålla på med olika färger osv. Men om jag bara känner för något lite mer diskret men ändå fint så brukar jag köra på mascara, eyeliner och markerad globlinje med en ljusare brun skugga:)

På resten av ansiktet använder jag mig av foundation, concealer, ögonbrynspenna och rouge.

RSS 2.0